+04 0232.743.400 / +40 761.648.091 info@dentalpractice.ro

Ce sunt OBICEIURILE VICIOASE?

Obiceiurile vicioase sunt un factor important in producerea anomaliilor dento-maxilare. Nedepistarea la timp si fara deconditionarea lor provoaca tulburari importante ale aparatului dento-maxilar, care necesita, apoi, tratamente complexe. O mare parte dintre anomaliile dentare se datoreaza obiceiurilor vicioase, cum sunt suptul degetului, muscarea buzei superioare sau inferioare, respiratia orala, mestecarea in graba a mancarii, inghitirea mancarii cu limba intre dinti si chiar vorbirea defectuoasa.

ESTE BINE SA LASAM BEBELUSUL SA-SI SUGA DEGETULl?
Suptul degetului mare este normal la sugari, însă ar trebui să se oprească singuri până la vârsta de 2 ani.
Dacă suptul degetului continuă şi după vârsta de 2 ani, încercaţi totuşi să-l dezobişnuiţi până la 4 ani.
Combaterea obiceiurilor vicioase trebuie instituită cât mai timpuriu cu ajutorul unor aparate prefabricate sau cu ajutorul unor aparate confecţionate în cabinetul de medicină dentară şi laboratorul de tehnică dentară. Utilizarea acestora poate fi asociată cu exerciţii de miogimnastică specifice decondiţionării fiecărui obicei vicios.

CAND AR TREBUI SA VA FACETI GRIJI DE ACESTE OBICEIURI?
Medicul pedodont va urmări cu atenție modul în care dinții copilului și maxilarele se dezvolta, tinand cont de aceste obiceiuri. Pentru că obiceiurile persistente pot cauza probleme pe termen lung, este bine să se intervină la copii de peste 3 ani.
Dacă se prelungeşte după vârsta de 4 ani, acest obicei va duce la creşterea dinţilor înghesuiţi şi/sau la probleme de ocluzie.

No Comments

Post a Comment